ЗА КОЛЕКЦИОНЕРИ И ЦЕНИТЕЛИ

-  Ако проявявате интерес към новите художници, Вие ще можете да  притежавате  прекрасни творби на достъпна цена, преди тя да  е скочила нагоре. Въпреки че покупката на  скъпи произведения на известни художници е една от утвърдените  форми на колекциониране, тя не е единствена и не  е задължително  най-изгодна в дългосрочна перспектива

 

- Купувайте това , което Ви харесва. Придобитата от Вас картина може дълго  да пребивава  във Вашия дом и ако тя  Ви привлича, Вашият интериор ще стане по-хубав и животът Ви ще бъде  по-приятен.

 

- Питайте. Истинският  галерист винаги с готовност ще отговори на  всички въпроси,  свързани с  произведението  на изкуството. Историята на картината или скулптурата, стила, състоянието, информацията за художника влияят както на цената , така и на Вашето отношение към творбата.

 

- Изберете произведения, които най-добре изразяват  облика на Вашата фирма или нейните цели, без да забравяте, че тези творби трябва добре да хармонират с вече съществуващия интериор на офиса. Например ако Вашата фирма работи в областта на съвременните технологии  и в помещенията преобладава обзавеждане от хром-никел и стъкло, добре ще е в интериора да се включат абстрактни картини или скулптури. А в приемната на солидна юридическа  кантора с  обзавеждане от  тъмно дърво и традиционно осветление се препоръчва традиционен пейзаж, портрет или натюрморт.

 

- Подпомагайте  средата, в която живеете. Много фирми изграждат своите колекции чрез произведения на местни художници. За клиентите, служителите и  властите във Вашия град това означава, че Вие цените мястото, в което живеете  и това може да Ви даде прекрасна възможност за реклама на градско и национално ниво.

 

-  Не забравяйте  своите клиенти. Картините в офиса , които  са пред очите им, носят определено излъчване и оставят незабравимо впечатление.

^ Нагоре ^